Головна Харчування для коропа Тигровий горіх – а Ви впевнені, що використовуєте його правильно?

Тигровий горіх – а Ви впевнені, що використовуєте його правильно?

2

Тигровий горіх є одним з найпопулярніших коропових підгодовування, які користуються великим попитом у рибалок по всьому світу. Однак мало хто знає, в чому полягає його головна особливість і чому так важливо додавати чуфу (він же тигровий горіх) і склад Вашого коропового підгодовування!

Що таке тигровий горіх

Земляний мигдаль, сити їстівна, або чуфа є рослиною, у якої бульбочки на корінні можна використовувати в їжу. Тигровий горіх – назва, що прийшла із заходу, і міцно встоялося в побуті рибалок.
Рослина дуже давня, культивувалося ще в Стародавньому Єгипті. Надалі тигровий горіх був завезений в Іспанію арабами в середні віки.

Має високу поживність і дуже приємний смак. У Росії більше відомі назви зимівник, або сити. Але зараз уже багато хто перейшов на словосполучення «тигровий горіх».


Містить у собі:

  • близько 20% жирів
  • близько 20% крохмалю
  • не більше 4% білка
  • і 28% цукру (це дуже важливо!)

Чуфу вживають в їжу не тільки коропи, а й люди. В Іспанії з нього готують солодкий прохолодний напій, який називається орчата. А підсмажені та розмелені бульби йдуть у сурогат кави. Олія цього горіха за своїм складом близько до оливкового. Його часто використовують для виготовлення кондитерських виробів і як олію. Також горіх використовується у виробництві мила.
Білок – цукор

З точки зору харчування коропа тигровий горіх цінний саме завдяки великій кількості цукрів у своєму складі. Цукор стимулює викид інсуліну, який має антикатаболічний ефект. Інакше кажучи, перешкоджає швидкому розпаду білка. Сахароза дуже швидко засвоюється і дозволяє швидко підвищувати рівень того ж таки інсуліну, тобто поповнювати запаси витраченої енергії.
Для повноцінної життєдіяльності рибам просто необхідний білок. А щоб його засвоювати потрібно багато енергії.

І тигровий горіх служить тут містком, який допомагає рибі засвоювати Ваші живильні бойли. Іншими словами, тигровий горіх просто незамінний у тих випадках, коли Вам потрібно утримувати рибу у своїй точці та робити так, щоб вона не перенасичувалася, а продовжувала харчуватися. Відповідно, нікуди не випливала з Вашої точки.

Який горіх краще вибрати

Напевно, найкращим варіантом буде купити тигровий горіх у сирому вигляді, а потім самостійно його приготувати. Готувати його зовсім недовго, потрібно лише варити його до стану, коли він легко розгризатиметься зубами. Не бійтеся – натуральний горіх абсолютно нешкідливий для здоров’я.
Сухий тигровий горіх для власного приготування розміром до 16 мм.
Плюсом самостійного приготування горіха є те, що він не містить жодних консервантів, і Ви завжди можете використовувати найсвіжіший продукт. Багато рибалок варять горіх прямо на воді з водоймища і ледве давши йому охолонути відразу ж починають використовувати в підгодовуванні. Це найкращий варіант.

Як правильно приготувати тигровий горіх

Рецептів приготування горіха існує безліч. Але здебільшого вони схожі. Горіх замочується, а потім вариться. Хтось замочує на кілька годин перед рибалкою, хтось довше. Але взагалі чим довше горіх знаходить у воді, тим більше він розкривається. За добу горіхи, як правило, лише вберуть невеликий відсоток води і після варіння вони розкриють не більше третини свого потенціалу.

Більше тривале замочування дозволяють наситити горіхи великою кількістю ферментів. З часом вуглеводи розщеплюються і перетворюються на цукор, який і є нашою головною метою! Врахуйте, що при тривалому вимочуванні потрібно стежити за водою. Щойно відчули неприємний запах – треба міняти на нову. Деякі рибалки вимочують горіх чи не тиждень, поки горіх не набухне і набуде трохи зблідлого вигляду.
Далі горіхи потрібно зварити. Зазвичай процес варіння займає трохи більше 30-40 хвилин. Потрібно дати їм охолонути та горіхи готові до використання! Додайте тигровий горіх у спід-мікси, насаджуйте на волосся, кружляйте в стику. Загалом, все те саме, що і зі звичайними бойлами.

Коли консервований горіх краще

Консервований горіх краще у разі нестачі часу. Ну от немає у Вас можливості або місця для замочування горіхів. У такому разі консервовані горіхи від відомих виробників стануть гарною паличкою-виручалочкою. У всіх інших аспектах, приготування горіха власними силами в рази краще та ефективніше.
Виготовлений іспанський горіх найвищої якості діаметром 11-20 мм. Завжди свіжий, чистий і хрусткий .

Повне чи часткове копіювання без погодження з редакцією порталу заборонено